open-navfaktor-logo
search
Tribina u Zagrebu
Vladika SPC-a o uvećavanju broja srpskih žrtava: To je državni projekat, nemojmo se zavaravati
Pakračko-slavonski episkop, najveći stručnjak Srpske pravoslavne crkve za Holokaust Vladika Jovan Ćulibrk rekao je kako je uvećavanje broja srpskih žrtavadržavni projekat.
09.08.2023. u 16:21
get url
text

VEZANI TEKST - Rame uz rame sa današnjim fašistima: Za Gideona Greifa 5.000 ubijenih Srebreničana samo je "greška"

Ovu izjavu Vladika Jovan iznio je na tribini Srpskog privrednog društva "Privrednik" u Zagrebu koja je održana 21. juna ove godine.

- Mi imamo sada slučaj revizionizma u Srbiji i Republici Srpskoj koji je masivan s naše strane. To je podrška lažnoj priči sa profesorom Gideonom Greifom koji se pojavio u Srbiji. Svi historičaru znaju ko je on, znaju da je cirkus, jer Greif govori o milion i 400 hiljada žrtava Jasenovca - navodi on.

Uputio kritike struci koja, kako kaže, šuti.

- Kao što je šutila u drugoj polovini osamdesetih kada su pjesnici i novinari otvarali ključna pitanja problema na području bivše Jugoslavije. A Branko Petranović veliki porifej piše pohvalnu kritiku knjige ovog nesretnog Milana Bulajića gdje je on ustanovio da je bilo milion i 100 hiljada žrtava Jasenovca - govori Vladika Jovan.

Postavlja se pitanje etike, dodao je, u struci historičara.

- Imamo državni projekat revizije, nemojmo se zavaravati, u Srbiji. Struka ne postoji, ponaša se kao da se to dešava u drugoj zemlji - zaključuje on.

 

 

Gideon Grief, izraelski historičar i predsjednik komisije Vlade bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, koja je sačinila lažan izvještaj o genocidu u Srebrenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.