open-navfaktor-logo
search
Srbija voli RS
Vučić: Ne želimo da mijenjamo granice, želimo bratske odnose sa Bošnjacima
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je da tužilaštvo i pravosudni organi u Srbiji stupe u kontakt sa pravosuđem u BiH i da se "zaustave priče o tajnim optužnicama i svemu drugome".
17.09.2021. u 22:36
get url
text

- Da ljudi mogu da znaju protiv koga neka zemlja nešto ima. Da se dogovorimo koje slučajeve može da preuzme domicilna zemlja. Da ne radimo sve ovo jedni drugima. Ja sam potpuno spreman za to - izjavio je Vučić večeras za TV Pink, komentarišući reagovanja na hapšenje Edina Vranja u Srbiji.

Vučić je naveo da su u Foči uhapsili Srbina, nakon što je u Srbiji uhapšen Vranj iz Goražda, "kao da 26 godina nisu znali da je počinio teška krivična djela, pa kao da vrate nešto sad".

- To se tako ne radi - istakao je Vučić.

Vučić je ponovio da smatra da je dogovor Srba sa Bošnjacima od historijskog značaja.

- Suština je u tome da mi ne želimo da mijenjamo granice. Mi samo hoćemo da imamo svoju Srbiju, dobru saradnju i sa Republikom Srpskom kao dijelom BiH, kao i sa BiH. Ali nemojte to da radite i nemojte da imate dvostruke aršine - dodao je Vučić.

On je rekao da je njegova poruka da Srbija želi dobre odnose sa BiH, prijateljske i bratske odnose sa Bošnjacima, ali da joj Bošnjaci u BiH ne zamjeraju što voli Republiku Srpsku, kao što se njima ne zamjera što vole Novi Pazar, Tutin i Sjenicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.