open-navfaktor-logo
search
Poruke iz Srbije
Vučić o Dodikovoj vojsci: Sve što dogovore tri naroda u BiH, podržat ćemo, što ne dogovore, nećemo
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Aleksincu da je zvanična politika Beograda u vezi sa BiH bila i bit će da podržava poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.
19.10.2021. u 14:13
get url
text

VEZANI TEKST - Dodik: Organizovat ćemo vojsku RS-a, a kako će se Bošnjaci organizovati njihov je problem

- Sve što je u skadu sa Dejtonom, podržat ćemo, sve što je suprotno Dejtonu, nećemo. Sve što se dogovore tri konstitutivna naroda, podržat ćemo, a sve što je suprotno tome, nećemo podržati - rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje kako gleda na to što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će Republika Srpska ponovo imati svoju vojsku.

On je naglasio da krug novootvorenog pogona kompanije Magna u Aleksincu nije mjesto za komentarisanje velikih regionalnih tema, a da je za Srbiju najvažnije da čuva mir i sigurnost jer bez toga nema investitora.

- Neće nam niko doći ovdje u Aleksinac. Neće nam niko doći nigdje ukoliko ne sačuvamo mir i stabilnost. I poštujemo integritet BiH onako kako poštujemo integritet Republike Srpske u okviru BiH i baš u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, ako hoćete i Ustavom BiH čiji je sastavni dio Dejtonski mirovni sporazum - rekao je Vučić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.