open-navfaktor-logo
search
Uvjereni u uspjeh
Ford predstavio "focusa" u karavanskom izdanju
Karavanske izvedbe automobila su pod pritiskom SUV manije postali ugrožena vrsta. U Fordu ipak misle kako ima nade što je pokazao novim "fokusom"
23.11.2018. u 10:50
get url
text
Novi Ford Fokus karavan
Novi Ford Fokus karavan

Sličnu stvar pokušao je i Volkswagen, a jedini uspješan je Volvo u premium segmentu. Dakako, tu su i Allroad izdanja iz Audija, a tu i tamo naleti nešto i od ostalih.

Pogađate, Ford predstavlja novi "focus" u izdanju povišenog karavana, koji bi trebao objediniti svojstva praktičnog karavana i vizealno atraktivnijeg crossovera.

Zajedno s kompaktnom izvedbom, Active izdanja trebaju ispuniti Fordovu rupu u ponudi. Veći odmak od tla (+30 mm), plastična oplata i standardni krovni nosači su osnovni znaci raspoznavanja izvana. Unutra su avanturistima skloniji materijal presvlaka koje je lakše održavati i atraktivniji prošivi u plavoj boji. Jedina prava novost je blago modificirano podvozje koje lakše podnosi vožnju neravnom podlogom. Tu su i dodatni modaliteti prilagodbe podlozi, i to dva: Slippery i Trail.

Turbo ponudu čine dva motora u benzinskoj ponudi, 1.0 sa 125 i 1.5 sa 150 KS, te dva dizelaša, 1.5 sa 120 i 2.0 sa 150 KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.