Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Manje poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed svježijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

U nedjelju će u Bosni biti oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama. U višim područjima će padati slab snijeg. U Hercegovini prijepodne oblačno, lokalno sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu od šest do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prijepodne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i osam, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje naoblačenje koje će usloviti padavine u noći na srijedu. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i sedam, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni.