VEZANI TEKST - Erzurum na pogon bh. fudbalera gazi ka eliti

Šehić je na 34 utakmice branio svih 90 minuta, čime je bio najstandardniji igrač svog tima, a tokom sezone je primio 26 golova, najmanje od svih golmana u Prvoj ligi Turske.

U ekipu Erzurumspora stigao je početkom sezone 2018/2019, kada su nastupali u Superligi, ali je odlučio ostati u turskom klubu čak i nakon što su ispali u Prvu ligu.

Ove sezone 32-godišnji bh. golman nosio je kapitensku traku na svim utakmicama svog tima, a čak na 16 mečeva nije primio pogodak.

Šehić je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao da su zahvaljujući iskusnim i kvalitetnim trenerima uspjeli ove sezone da se plasiraju u Superligu gdje će, kako kaže, ova ekipa ostati godinama.

- Naš trener Mehmet Ozdilek definitivno će sastaviti dobar tim. Istovremeno, naš predsjednik i Upravni odbor rade vrlo ozbiljno na tome. Vjerujem da ćemo uz ovakve napore uspjeti da ostanemo u Superligi najmanje deset godina - kazao je Šehić, prvi golman reprezentacije BiH.

Na pitanje da je upravo on golman koji je u Prvoj ligi primio najmanje golova, istakao je kako ovo nije uspio postići samo zahvaljujući svojim sposobnostima i dobrim igrama odbrambenih saigrača, već odličnim izdanjima cijele ekipe.

- Naše kolege iz sredine i napada također su nam mnogo pomogli u tome. Timskim naporima smo uspjeli da primimo malo pogodaka. Ustvari, njihovim zalaganjem i borbom uspjeli smo odigrati i dobru odbranu. Osim toga, naravno, sretan sam i zbog sebe. Ovu sezonu sam završio bez povreda i nezgoda - kazao je Šehić.

Dodao je kako lijepi komentari svakako povećavaju samopouzdanje kod svakog igrača.

- Naravno, pozitivni komentari od ljudi iz svijeta fudbala igrače sigurno čine sretnima. I mene takvi komentari uvijek obraduju. Neizbježno mi povećavaju samopouzdanje. Čuo sam takve komentare, dopiru do mene, naravno. Lijepo je čuti riječi uvažavanja i pozitivne komentare. S druge strane, želim nastaviti karijeru bez povreda, nesreće i većih problema - rekao je Šehić.