Ponedjeljak, 02.10.2023.
h

Advokat Ane Babić tvrdi: Ona sedam godina nije znala da je razvedena

Nakon što je Faktor objavio tekst da je Ani Babić, aktuelnoj predsjedavajućoj Skupštine Kantona Sarajevo (KS), isplaćena naknada nakon smrti bivšeg muža, na koju po zakonu nije imala pravo, ona je putem advokata Damira Alagića dostavila redakciji našeg portala reagiranje u kojem se, pored ostalog, navodi da nije znala da je razvedena.

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

Nakon što su se u javnosti pojavili navodi da je gospođi Ani Babić na nezakonit način isplaćen novčani iznos po osnovu smrti bračnog partnera Džemaludina Babića, ovim putem gospođa Ana Babić želi da informiše javnost da je tačno da joj nakon smrti Džemaludina Babića isplaćen novčani iznos od 3.356,00 KM. U tom momentu gospođa Ana Babić nije bila upoznata da je njen brak sa Džemaludinom Babićem razveden. Za činjenicu da je brak razveden gospođa Ana Babić je saznala tek na ostavinskoj raspravi iza umrlog Džemaludina Babića dana 16.10.2017. godine.

U izvodu iz matične knjige umrlih, kao i u smrtovnici umrlog Džemaludina Babića bilo je konstatovano da je Džemaludin Babić u braku sa gospođom Anom Babić, a presuda kojom je brak razveden nigdje u zvaničnim evidencijama nije bila evidentirana, a ista je gospođi Ani Babić bila uručena tek tog dana na ostavinskoj raspravi.

Nakon što je doznala da je njen brak pravosnažno razveden, gospođa Ana Babić je istog momenta novčani iznos koji je primila po osnovu smrti bračnog partnera vratila Kantonu Sarajevo i o tome obavijestila nadležnu službu. Također, gospođa Ana Babić želi da istakne da je troškove sahrane platio njen sin Vedran Babić u iznosu od 4.786,00 KM.

VEZANI TEKST - Zakon to ne predviđa: Ana Babić iz budžeta naplatila naknadu nakon smrti bivšeg supruga

VEZANI TEKST - Komisija Skupštine KS potvrdila pisanje Faktora: Nezakonito isplaćen novac Ani Babić

Advokat Alagić dostavio je i dokumente: Zapisnik sa ostavinske rasprave od dana 16.10.2017. godine, Izvod iz matične knjige rođenih za Anu Babić u kojem je evidentirano da je brak prestao smrću bračnog partnera Babić Džemaludina, Izvod iz matične knjige umrlih za Džemaludina Babića u kojem evidentirano da je u momentu smrti Džemaludin Babić bio u braku sa Anom Babić, Rješenje Komisije za izbor i imenovanja Skupštine Kantona Sarajevo od dana 8.12.2016. godine kojim je gospođi Ani Babić isplaćen iznos od 3.356,00 KM na ime naknade za smrti užeg člana porodice, Uplatnica u iznosu od 3.356,00 KM od dana 17.10.2017. godine kojim je izvršen povrat novčanih sredstava Kantonu Sarajevo, Akt Ane Babić upućen Kantonu Sarajevo sa obavještenjem o izvršenom povratu novčanih sredstava i razlozima zašto se povrat vrši, Rješenje KJKP Pokop Sarajevo o rezervaciji grobnog mjesta od dana 16.11.2016. godine, Računi broj 12-01-16/1120, 27-01-16/2304, 16/1594 zajedno sa fiskalnim računom od dana 29.12.2016. godine na iznos od 4.786,00 KM.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh