open-navfaktor-logo
search
Podijelio urnek
Advokat savjetuje: Kako raskinuti ugovor s Telemachom, bez da plaćate penale
Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini saopćila je jučer da svi korisnici Telemacha imaju pravo do kraja mjeseca raskinuti s njima ugovor, bez plaćanja penala, a nakon što je Telemach 1. januara iz ponude izbacio Arena sport kanale.
09.01.2021. u 14:57
get url
text

VEZANI TEKST - Do kraja januara: Korisnici Telemacha imaju pravo raskinuti ugovor, bez plaćanja penala

- Svi korisnici nezadovoljni trenutnom situacijom imaju pravo do kraja januara, ili raskinuti ugovor (bez obveze plaćanja penala, budući da se radi o jednostranom potezu Telemacha kojim se sam ugovor čini bespredmetnim), ili tražiti naknadu štete kroz "nove" pogodnosti. To pravo ostvaruju slanjem pisanog prigovora - reklamacije Telemachu u roku od 30 dana od dana ukidanja kanala kako je jasno navedeno u Općim uvjetima poslovanja Telemacha - navodi se u saopćenju.

Dakle, kako je pojašnjeno, važno je da se nezadovoljni Telemachovi korisnici pismeno žale, inače će izgubiti bitku za svoja prava.

Način na koji građani mogu raskinuti ugovor sa Telemachom pojasnio je sarajevski advokat Senad Bilić.

On je na svom Facebook profilu objavio urnek Zahtjeva za raskid ugovora, a nakon što su ga, kako je naveo u objavi, mnogi pitali kako da to urade.

Kako pravilno podnijeti zahtjev za raskid ugovora, po savjetu advokata, pogledajte na fotografiji ispod.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.