open-navfaktor-logo
search
Komora FBiH
Advokati najavljuju krivičnu prijavu protiv federalnog ministra pravde Mate Jozića
Nezadovoljni odnosom izvršne vlasti, više delegata Skupštine Advokatske komore Federacije BiH uputilo je zahtjev da se na dnevni red tog tijela stavi podnošenje krivične prijave protiv federalnog ministra pravde.
11.06.2022. u 14:26
get url
text
Advokatska komora FBiH

To je danas uoči zasjedanja Skupštine novinarima kazao predsjednik Advokatske komore FBiH advokat Bekir Gavrankapetanović, navodeći kako je spomenuti zahtjev iniciran zbog zastoja u vezi sa Zakonom o advokaturi i izmjenama Zakona o notarima, te neprovođenja odluka Ustavnog suda, uključujući i posljednju iz 2018. godine.

- Čini nam se da je zaista vrijeme da se i resorno ministarstvo uozbilji i da počne raditi. Da li je to samo do ministra (Mato Jozić) ili do nekog drugog, mi to ne znamo, ali Skupština Advokatske komore će, vjerovatno, donijeti odluku da se podnese krivična prijava, a onda ćemo vidjeti šta dalje – kazao je predsjednik Advokatske komore FBiH.

Inače, djelimično Izborna i redovna Skupština Advokatske komore FBiH održava se danas u Sarajevu i, kako je kazao Gavrankapetanović, uslijedila je nakon dužeg perioda, jer ranije nije mogla biti organizirana zbog pandemije COVID-19.

Na njenom dnevnom redu, između ostalog, su brojni izvještaji i druga akta, koji su u međuvremenu sačinjeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.