Taj podatak bi, objavili su brojni mediji, mogao bitno utjecati na njegov slučaj u Melbourneu, jer na službenoj stranici australske države Victorije stoji podatak da teniseri mogu nastupiti na Australian Openu ako su u posljednjih šest mjeseci preboljeli koronavirus.

Ako je Đoković zaista 16. decembra dobio pozitivan test na Covid 19, to znači da se slobodno kretao iako je zaražen koronavirusom.

VEZANI TEKST - Đoković dobio izuzeće jer je bio pozitivan na koronu 16. decembra
 

Na stranici Teniskog saveza Srbije dostupna je informacija da je najbolji teniser svijeta 17. decembra prisustvovao proglašenju najboljih mladih tenisera i lično im uručio priznanja.

Dodjeli pehara u organizaciji Teniskog saveza Beograda, stoji u tekstu, prisustvovala su samo nagrađena djeca zbog epidemioloških mjera.

Brojne kontroverze vežu se za Đokovićevu dramu u Melbourneu. Ranije su mediji u Srbiji objavili da je teniser dobio medicinsko izuzeće zbog bolesti celijakija, koju je "otjrio na vrijeme i da zbog toga ne smije da primi vakcinu protiv koronavirusa".

Đoković nije vakcinisan pa mu je po dolasku u Australiju ukinuta viza, a na aerodromu je pritvoren. Kasnije je prebačen u "migrantski hotel", a u međuvremenu se žalio. Konačnu riječ o njegovom statusu dat će sud u ponedjeljak