open-navfaktor-logo
search
Prijavljeno FUP-u
Advokatici Fadila Novalića hakovan računar:"Nestali su mi svi dokumenti"
Vasviji Vidović, advokatici koja u predmetu "Respiratori" zastupa premijera FBiH Fadila Novalića, hakovan je računar i obrisani su joj podaci sa svih elektronskih uređaja.
15.10.2021. u 15:51
get url
text

Kazala je ovo danas na početku ročišta u Sudu BiH Vidović, te dodala da je slučaj prijavila FUP-u, koji vodi istragu o tome.

- Nestali su mi svi dokumenti o predmetima koje vodim zadnjih 10 godina. Ja ne mogu to dovesti u vezu sa ovim slučajem, međutim vidite šta se dešava. Vrijeme će pokazati da ovaj slučaj ima jednu veoma ozbiljnu pozadinu, vidite samo šta se dešava. Dešava se, čut ćete od svjedoka, a i bili ste prisutni raspravi, da se svjedoku (Editi Kalajdžić, sekretarki Vlade FBiH, op.a.) oduzme telefon i da se on kontinuirano upotrebljava. Dakle, on je po nama deponovan u Tužilaštvu. I onda tužilac ustane i kaže nećemo sprovoditi istragu. Znate gdje bi on završio u bilo kojoj civilizovanoj zemlji - kazala je novinarima nakon ročišta Vidović.

Osvrnula se i na ono što je danas u sudnici kazao svjedok Hasan Ganibegović, koji je kazao da je prilikom ispitivanja bio pod velikim pritiskom, da mu se prijetilo hapšenjem, da su tužioci lupali šakom od sto i slično.

- Druga stvar, ono što smo danas čuli - zar smatrate normalnim da tužilac pri ispitivanju udara rukom od sto. Zapitajte se šta znači to, da čovjek, prilikom ispitivanja ne organa gonjenja, čovjek je rekao da je SIPA bila korektna, nego tužioci da udaraju šakom od sto i da te prisiljavaju...to je prisila najcrnje vrste - podvukla je Vidović.

Inače, danas je u predmetu Respiratori završeno svjedočenje nekadašnjeg direktora Ureda premijera FBiH Hasana Ganibegovića.

Također je bilo planirano i saslušanje Edite kalajdžić, ali je ono, s obzirom da se ispitivanje Ganibegovića odužilo, ono pomjereno za srijedu u 9 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.