- Tužilački tim u stalnom je i kontuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu. Donesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetaka osoba. Javnosti želimo saopćiti da samo Tužilaštvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu. Po nalogu tužilačkog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA-e vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet - saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Tužilaštvo BiH, poručuju, ima razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga će pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u toku.

- Moramo istaći da su netačni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provođenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu. Također, sve agencije i institucije, koje učestvuju sa Tužilaštvom u radu na istrazi, postupaju po uputama tužilačkog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze i vrše aktivnosti po nalogu Tužilaštvo BiH - stoji u saopćenju.