Akcija spašavanja u Srbiji: Tromjesečna beba zarobljena u selu odsječenom od svijeta

Objavljeno: 08.01.17 u 16:09

Radnici i mehanizacija vranjskog Preduzeća za puteve “Trace” probijaju snježne smetove na putnom pravcu od Vlasa do naselja Studena, u kojem su od 5. januara odsječena 23 domaćinstva sa 46 ukućana, i tromjesečna beba kojoj ponestaje hrane.

Snijeg zameo puteve u Srbiji FOTO: RAS
Snijeg zameo puteve u Srbiji FOTO: RAS

Predsjednik Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Vranja dr. Slobodan Milenković potvrdio je da se uveliko putari trude da probiju visoke snježne smetove da bi na vrijeme stigli do prve kuće u Studeni, koja je od Vlasa udaljena sedam kilometara, piše Blic.

Generalni direktor Zdravstvenog centra u Vranju dr. Dragan Veličković izjavio je da će poslije probijanja zavijane seoske saobraćajnice protiv požara spasilačka i ekipa hitne medicinske pomoći da odu u Studenu i odnesu hranu i pelene za tromjesečnu bebu i hospitalizuju pacijenta oboljelog od dijabetesa.
Srećom, novorođenče ima dovoljno hrane, a zdravstveno stanje oboljelog mještanina Studene je stabilno.

U Štabu za vanredne situacije saopćili su da su vranjski električari u Studeni uspostavili jednofazno napajanje električnom energijom. Mještani sela u poljaničkom kraju nisu imali struju dva dana.