Vasoski je bio na pregovorima sa čelnicima Sarajeva, te je prema pisanjima pojedinih medija prvi kandidat za klupu Bordo tima, na kojoj bi trebao naslijediti Hrvata Gorana Sablića sa kojim je prije nekoliko dana raskinut ugovor radi nezadovoljavajućih rezultata u dosadašnje dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

- Pričali smo i na dobrom smo putu da sve bude definitivno. Kažem, imam još jedan formalni posao da završim u Sjevernoj Makedoniji i zato sam vam i rekao da sam 99 posto novi trener Sarajeva. Pustimo da bude i zvanično - kazao je Vasoski, a na pitanje šta mu znači što će po svemu sudeći biti novi trener jednog od najboljih klubova u Bosni i Hercegovini, odgovorio je:

- Puno mi znači. Veliki klub, sjajni navijači, tradicija, trofeji... Ali, molim vas da sačekamo još malo i onda ćemo moći pričati puno konkretnije o svemu.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo traži trenera: Kakva je uloga bivšeg igrača Željezničara?

Prema posljednjim informacijama iz Sjeverne Makedonije, Vasoski se danas pozdravio sa dosadašnjim poslodavcima te su u klubu Akademija Pandev "već krenuli u potragu za novim trenerom jer Vasoski odlazi u Sarajevo".

Perspektivni trener obavio je odličan posao u Akademiji Pandev, a bio je veoma uspješan svojevremeno i na klupi skopskog Vardara.

U igračkoj karijeri bio je standardni fudbalski reprezentativac Makedonije od 2000. do 2008. godine. Nastupao je, između ostalih, za Vardar iz rodnog Skoplja, ali i Eintracht iz Frankfurta.