open-navfaktor-logo
search
Uzavrelo u bh. košarci
Amer Čolan odgovorio Raziji Mujanović: Degutantne laži, bezobrazno je i nesportski tražiti alibi u kancelariji KSBiH
Team menadžerica ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Razija Mujanović u izvještaju Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a koji je ugledao svjetlo dana, obrušila se na kancelariju KSBiH i prvog operativca krovne kuće bh. košarke Amera Čolana.
28.11.2022. u 20:58
get url
text
get url
text

Proslavljena košarkašica iznijela je niz optužbi na Čolanov račun, ustvrdivši da su problemi počeli nakon što je Bosna i Hercegovina na Eurobasketu zauzela peto mjesto, te nakon historijskog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Mujanović je u izvještaju navela da je zbog loše finansijske situacije u KSBiH ženska A reprezentacija morala improvizirati s pripremama, da je iz istog razloga i put na Mundobasket doveden u pitanje. Dodala je da se Čolan u Australiji bahato ponašao, određivao ko će sjediti na klupi, psovao i sramotio bh. košarku.

- Da stvar bude kontradiktorna, u Australiju putuje 13 igračica i čak 12 dodatnih osoba! Imali smo nekoliko osoba koje su povedene iz zaista ne znam kojeg razloga. U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg sekretara koji pokušava da određuje ko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, dogovara večere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi - obavijestila je team menadžerica ženske reprezentacije BiH svog poslodavca.

Prozvani Amer Čolan odgovorio je na poziv Faktora, ali je u svojoj odbrani bio skoro pa do grla "zakopčan".

- Kada pošalje izvješaj sa Svjetskog prvenstva, to nije izvještaj sa SP-a uopće, onda ćemo sjesti i razgovarati. Nakon toga ću ja dati svoje izjave. Mogu samo reći da su to laži i da stvari koje je napisala nisu istinite. Ali otom potom. Kad bude vrijeme, ne bih sada ništa komentarisao - rekao je Čolan i dodao:

VEZANI TEKST - Razija Mujanović teško optužila Amera Čolana: Htio je krojiti spiskove igračica, bilo me stid kako se odijeva na SP-u
 

- Ja ne bih optužbe komentarisao jer nisu istinite i zaista su degutantne i lažne. O tome ćemo kad bude Upravni odbor. Sjednemo kad dođe ona, podnese sve to uz dokaze, pošto misli da ih posjeduje. Mogu samo za posljednju utakmicu reći da imaju revers liste. I to će izaći u javnost. Postoje revers liste za opremu i sve što je zadužila iz kancelarije. Zašto nešto nije imala, a zašto jeste, to će opet Upravni odbor sve da komentariše. Nikakav komentar ne bih davao. Malo je smiješno izlaziti s tim činjenicama i blatiti Savez na taj način, a ne reći pravu istinu.

Na naše insistiranje da odgovori na optužbe da se htio krojiti spisak Zmajica, Čolan je kazao:

- Po tome ispade da sam krojio spisak i kad smo osvojili peto mjesto na Evropskom prvenstvu. Sve je bilo dobro, a sad kad su oni krojili spisak za Svjetsko, onda im ništa ne valja. Ne razumijem, morao bih se malo baviti spiskovima da vidim u čemu je problem, a ne želim to. Nije moj posao, niti se bavim time, niti me spisak interesuje.

Podsjetili smo Čolana i da je bivši selektor muške košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić optuživao kanceraliju KSBiH da mu se grubo miješa u rad.

VEZANI TEKST - Nurkić podržao Raziju Mujanović: Za mene lično ona pa svi ostali, godinama jedno te isto
 

- U slučaju Bosnića, kad vam igrač kaže da ne želi da igra za BiH, da mu ova država nije ništa dala, smatrate li vi da treba zvati tog igrača? - pitao je Čolan i zaključio:

- Svi imaju pravo da optužuju, da pričaju šta hoće, ali neka konkretno dođu sa svim tim dokazima. Mi ćemo to na UO da raspravimo. Tražiti alibi u kancelariji Saveza je nesportski, odnosno bezobrazno.

Dok traje napetost u KSBiH, na društvenim mrežama oglasio se najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić. Centar Portlanda nedvojbeno je pružio podršku Razi Mujanović.

- Za mene lično Razija Mujanović pa svi ostali. U našu Raziju imam puno povjerenje. Godinama jedno te isto... A da ne govorim da sam sve ovo ja već rekao. Nadam se da ćete ovaj put izabrati dokazanu moralnu i ljudsku veličinu Raziju Mujanović, najbolje što je naša BiH ikad imala - poručio je Nurkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.