Ponedjeljak, 26.02.2024.
FOTO: Damir Hodžić

Asim Sarajlić i ostali oslobođeni optužbi

Općinski sud u Sarajevu oslobodio je Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića koji su bili optuženi za davanje dara i drugih oblika koristi.

Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović teretili su se da su od 20. do 25. februara 2020. godine ugovorili sastanak sa delegatom za Izbornu skupštinu Stranke demokratske akcije (SDA) Velidom Tvrtkovićem, prije zakazanih unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalne organizacije SDA Sarajevo.

Kako se u optužnici navodi, oni su Tvrtkoviću, korištenjem pozicija u SDA, obećali da će zaposliti njegovu suprugu u nekoj od institucija u kojima su na rukovodećim pozicijama kadrovi SDA, ukoliko na tim izborima svoj glas da njihovom kandidatu za navedenu poziciju.

VEZANI TEKST - "Od pompezne afere 'Asim' ostalo kontradiktorno svjedočenje Efendića i Tvrtkovića", presuda 10. februara

Glavni dokazni materijal Tužilaštva bio je audiosnimak koji je na svom Facebook profilu objavio načelnik Općine Novo Sarajevo Semir Efendić koji je bio jedan od kandidata za izbor.

Svjedoci tokom glavnog pretresa bili su Semir Efendić, Alma Čolo, Dževad Mahmutović, Velid Tvrtković koji je načinio snimak, te vještaci Vahidin Đaltur i Mladen Stupar.

Suđenje je počelo krajem augusta 2022. godine.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh