Atletičari Zenice u ciklusu zimskih priprema pred novu sezonu

objavljeno: 08.01.2018. u 17:55

Članovi Atletskog kluba Zenica, jednog od najkvalitetnijih bosanskohercegovačkih sportskih klubova, ove godine će svoje zimske pripreme organizirati na nekoliko lokaliteta i u nekoliko država. 

Na pripremama u Italiji su trkači Amel Tuka i Abedin Mujezinović, dok se bacač koplja Dejan Mileusnić nalazi u Americi.

Sutra, 9. januara, trener Miroslav Ubiparip i atletičari Sedin Heco, Mediha Salkić i Hamza Alić odlaze na pripreme u Beograd, a njima će se dan kasnije pridružiti rekorder Mesud Pezer. Naša dva najbolja bacača kugle Alić i Pezer će nakon priprema u Beogradu do Svjetskog dvoranskog prvenstva u Birminghamu, koje će se održati od 1. do 4. marta, imati nastupe na nekoliko dvoranskih mitinga u Češkoj, Estoniji i Srbiji.

Na stalnu zimsku destinaciju u Makarsku putuje grupa atletičara u kojoj su Faris Kobilica, Eldar Dautović, Ajna Sivac i trener Aziz Kevelj, a oni će tamo boraviti deset dana.

Juniorski državni rekorder u skoku u vis Maid Redžić svoje pripreme će, prema planu trenera Elvira Krehmića, obaviti u Zenici. Do nastupa na Balkanskom prvenstvu u dvorani za juniore, koje će se 10. februara održati u Sofiji, imati će i sedmodnevne pripreme izvan Zenice kako bi provjerio svoju formu.