open-navfaktor-logo
search
Rukometne kvalifikacije
Austrija savladala Estoniju: Šta je potrebno Zmajevima za plasman na EURO?
Rukometna reprezentacija Austrije savladala je Estoniju sa 31:27 u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.
29.04.2021. u 20:44
get url
text

Austrijanci nisu dozvolili iznenađenje, pa će o putniku za EURO, odlučivati nedjeljni duel između Austrije i BiH.

VEZANI TEKST - Rukometni Zmajevi u infarkt završnici izgubili od Njemačke

Robert Weber sa sedam golova predvodio je Austrijance do pobjede, dok je kod Estonaca sa devet pogodaka najbolji bio Karl Toom.

Ovim trijumfom se Austrija opet poravnala sa Zmajevima na tabeli grupe 2, te se nije mnogo toga promijenilo pošto je i dalje mnogo opcija u igri za prolazak BiH na EURO.

Uoči posljednjeg kola Njemačka je maksimalna sa 10 bodova i već se plasirala na EURO. Bosna i Hercegovina i Austrija imaju po četiri, a Estonija je ostala na dva boda.

Zmajevima je za plasman na EP dovoljan i bod u nedjelju u Gracu, jer su u prvom međusobnom duelu pobijedila Austriju 27:21. U slučaju poraza, BiH će na tabeli drugoplasiranih imati dva boda (iz osam kvalifikacionih grupa na EP idu četiri najbolje trećeplasirane), pa će se gledati gol-razlika.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasirat će se dvije prvoplasirane selekcije iz osam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane.

Ranije su nastup na EURO 2022. osigurali domaćini, te Španija i Hrvatska, kao aktuelni prvaci i viceprvaci Evrope.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.