Baho protiv Bahe: Je li komentator Topalbećirević ružio savjetnika Topalbećirevića

Objavljeno: 17.06.17 u 23:03 Autor: R. F.

Imao je puno pravo Sabahudin Topalbećirević kada je, komentarišući na Face TV, u finišu rukometne utakmice Austrije i BiH, osuo paljbu po ambijentu u kojem već godinama tavori bh. sport. 

Sabahudin Topalbećirević FOTO: ARHIV
Sabahudin Topalbećirević FOTO: ARHIV

I ništa nije novo rekao. Razočaran porazom imao je pravo i na teške riječi, od mentaliteta bh. sportista, preko činjenice da selektor Bilal Šuman više vremena provodi na traženju sponzora nego na pripreme rukometaša, do toga da država BiH ne čini ništa kako bi, ako već ne može puno pomoći, bar malo olakšala reprezentativnim selekcijama. 

Problem je samo što je pri tome komentator Baho podobro naružio savjetnika Topalbećirevića. Jer upravo Baho Topalbećirević mjesecima prima plaću u Ministarstvu civilnih poslova BiH, gdje bi se, bar se to očekivalo kada je imenovan, za sport trebao boriti kod ministra Adila Osmanovića.

Ko zna, možda i jeste, onako oštro kao večeras, sve to u lice i rekao ministru Osmanoviću. Ako jeste, njegov komentatorski gnjev je opravdan. Ako nije, dobro se komentator Baho posvađao sa savjetnikom Topalbećirevićem.