Bahtanović: Zašto je Mešanović napustio Klub SDA u Skupštini KS, a ostao u SDA

objavljeno: 12.06.2018. u 16:06

Zastupnik Safet Mešanović napustio je Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo zbog "operativnijeg djelovanja kolegija i kantonalnog parlamenta", izjavio je za Faktor sekretar Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo Hazim Bahtanović. 

Pojasnio je da je to jedini razlog istupanja Mešanovića iz Kluba SDA i pristupanja Klubu SDA2-BPS, te da nisu u pitanju neki problemi i neslaganja unutar ove stranke.

- Nema ni jednog drugog razloga njegovog istupanja iz Kluba SDA, a to pokazuje i činjenica da Mešanović nije napustio SDA, on i dalje ostaje SDA-ovac, i po tome i finansiranje ostaje na istom nivou kao i do sada. Suština je samo operativnije djelovanje – kazao je Bahtanović ne želeći precizirati šta ovo zapravo znači. 

Članovi Kluba SDA2-BPS u Skupštini Kantona Sarajevo pored Safeta Mešanovića trenutno su Hamed Aljović, koji je ranije, također, bio član Kluba Stranke demokratske akcije i Semir Halilović iz BPS-a.

SDA još uvijek ima najveći Klub u Skupštini KS kojeg čine Mirza Čelik, Sabahudin Delalić, Amar Dovadžija, Amor Mašović, Eldar Čomor, Fikret Prevljak i Muhamed Kozadra.