Bajaga je suprugu upoznao u autobusu, ali, na prvu ga je odbila

objavljeno: 17.02.2018. u 22:45

Momčilo Bajagić Bajaga (57) svoju privatnost drži daleko od očiju javnosti. Ni njegova supruga ne eksponira se u medijima, a rijetki su događaji na kojima se pojavljuju kao par. U braku su od 1989. godine, a prije toga su sedam godina živjeli zajedno. 

Bajaga je uvijek isticao da je Ema stvorena za njega, jer je imala razumijevanja za njegov posao. Njihova ljubavna priča počela je u jednom autobusu u Zemunu, gdje je Emilija živjela.

- Upoznali smo se u autobusu. U busu sam je prvi put pitao bi li htjela sa mnom izaći u nedjelju, a ona je rekla da nedjeljom ne izlazi. Meni je to bilo kao da me je otkantala, jer ko ne izlazi nedjeljom? Ema je valjda izlazila subotom, otkud znam. Ja onda nisam postavljao nikakvo dodatno pitanje, bilo mi je neugodno. Tek nakon nekoliko mjeseci smo prohodali - rekao je muzičar za srpske “Novosti“.

Kao gitarist “Riblje čorbe“ te kasnije kao samostalni muzičar, Bajaga je osamdesetih bio jedan od najvećih zavodnika na sceni. Njegove ljubavne pjesme, kako je i sam rekao, uvijek su više privlačile žensku publiku. Iako je imao hordu fanova, on je sve pjesme, kako je svojevremeno priznao, posvetio samo jednoj ženi.

- Veza kao veza nikada nije bila u iskušenju, ali Emi svakako nije bilo lako. Kad si javna osoba, svakakve stvari o tebi se pojavljuju u medijima. Ema je to stvarno dobro podnijela, naročito tih prvih godina našeg zabavljanja, koje su bile najluđe. Mi nismo mogli da idemo na ljetovanje negdje gdje idu svi. Meni je najgluplja fora bila da govorim kako nemam djevojku da bi me curice jurile. Ljudi te vole zbog muzike. Da nisam radio dobre pjesme, ne bi me ni voljeli - rekao je Bajaga, koji sa suprugom ima kćerku Anđelu (12) i sina Marka (20).