open-navfaktor-logo
search
Selektor i kapiten
Bajević: Kvalitetniji smo od Sjeverne Irske, Džeko: Poznato je da možemo potcijeniti protivnika
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dva koraka je do plasmana na Evropsko prvenstvo koje se održava naredne godine.
07.10.2020. u 17:23
get url
text

Prvi korak Zmajevi mogu napraviti sutra i završiti pola posla. Na stadionu Grbavica u polufinalu baraža Lige nacija gostuje selekcija Sjeverne Irske. Selektor Dušan Bajević u trećoj utakmici na klupi BiH lovi prvu pobjedu. Upravo je zbog "operacije EURO" Princ s Neretve na kormilu bh. selekcije.

- Pripremamo se dugo za ove dvije utakmice. U ovom momentu smo bolja ekipa po kvalitetu. Dobro se poznajemo. Vjerujem da s velikom borbenošću, zalaganjem i odgovornošću možemo dobiti utakmicu. Sve ćemo dati od sebe da igramo i drugi meč i da se plasiramo na EURO - rekao je Bajević na konferenciji za medije uoči posljednjeg treninga pred meč.

Selektor vjeruje u borbenost, zalaganje i odgovornost

- Mislim da smo mi u prednosti po kvalitetu i na tome možemo graditi igru i očekivati najbolje - dodao je Bajević.

On je za predstojeće mečeve pozvao nekoliko novajlija u nacionalni tim.

- Ko će dobiti priliku zavisi od igre - kaže bh. selektor i dodaje da je odredio sastav te da zbog kiše razmišlja o jednom mjestu.

Velika uzdanica Zmajeva je Edin Džeko.

VEZANI TEKST - Bajević ima dobitnu kombinaciju: Da li je ovo sastav Zmajeva za Sjevernu Irsku?

- Igramo najvažniju utakmicu ove godine. Sve što se dešavalo u proteklom periodu i transferu ne želim da razmišljam. Fokusiran sam na reprezentaciju i sutrašnju utakmicu - rekao je kapiten Edin Džeko.

On je dodao da je u fudbalu sve realno i da nema istinskih favorita.

- Danas svi igraju fudbal, ja to najbolje znam. Igram dosta godina u Evropi i nikoga nije lako pobijediti. Ako ne daš sve od sebe, teško ćeš ostvariti željenu rezultat. Poznajemo mi Irci, oni poznaju nas. Ne možemo jedni druge iznenaditi. Te dvije utakmice ne trebaju nam davati lakoću u igri. Poznati smo da možemo potcijeniti neku reprezentaciju. To ne smije biti slučaj sutra, s obzirom na to da i oni znaju kakvu imaju priliku da idu na EURO. Znam kakvi su i znam da će dati i više od maksimuma - poručio je kapiten bh. tima.


Zmajevi će u eventualnom finalu baraža 12. novembra igrati domaći meč protiv boljeg iz susreta Slovačka - Republika Irska.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.