Ona je istaknula da trenutni finansijski model nije izdrživ, da su obaveze velike, a prilivi mali i da je klub trenutno fokusiran na dobijanje licence.

VEZANI TEKST - Željo objavio koliko je dužan: Klub bi mogao ostati bez cjelokupne imovine
 

Željezničar je nedavno objavio da dug kluba iznosi skoro sedam miliona KM, a samo u prošloj godini napravljen je minus od 1,7 miliona maraka.

- Postoji niz eksternih i internih faktora koji su utjecali na to, prije svega loše rukovođenje klubom, mislim da će u narednom periodu biti poduzeti konkretni koraci što se tiče utvrđivanja odgovnornosti - kazala je i dodala:

- Klub je bolestan, treba ozdravljenje, ne sadaku. Milionski dugovi su nastali zbog lošeg rukovođenja klubom i potpisivanjem ugovora koji su bili na štetu kluba. Neko će morati snositi odgovornost. Sedam miliona maraka je mnogo. Mislim da će u narednom periodu biti poduzeti konkretni koraci. Rukovodstvo kluba je bilo jasno, da je krivična odgovornost jedan od prvih poteza koji će biti implementiran. Vrijeme će pokazati. Ali mislimo da je to jedini ispravan način, da se utvrde odgovornosti i da li je neko zaista kriv - zaključila je Bajrović Uzunović.