open-navfaktor-logo
search
Zmaj sve bliže odlasku
Barcelona "peca": Pjanić je "mamac", a ko su "ribe"?
Budućnost Miralema Pjanića na Nou Campu nije vedra, pogotovo nakon što je predsjednik Barcelone Joan Laporta u četvrtak potvrdio da će Ronald Koeman i naredne sezone sjediti na klupi katalonskog kluba.
04.06.2021. u 16:59
get url
text

Reprezentativac Bosne i Hercegovine nije se mnogo naigrao protekle sezone, pogotovo u proljetnom dijelu.

VEZANI TEKST - "Ples" miliona: Koliko je Miralem Pjanić naplatio sjedenje na klupi Barcelone?

U Barceloni očito planiraju da se riješe Zmaja, a najradije bi da to bude prodaja, odnosno trajni dogovor, a ne posudba.

Jedan od glavnih interesanata za bh. veznjaka je njegov bivši klub Juventus, na čiju klupu se vratio Massimiliano Allegri kod kojeg je Pjanić uživao veliko povjerenje, ali i minutažu.

Iako Allegri još analizira tim koji je naslijedio od Andree Pirla, katalonski Sport piše kako bi se ponovo mogla desiti razmjena slična onoj u kojoj su prošlog ljeta Juventus i Barcelona "razmijenili" Pjanića i Arthura.

Isti izvor navodi kako Barcelona "peca" u cijeloj situaciji u kojoj Pjanić očito ima ulogu "mamca", a navodno su na Nou Campu zainteresovani za trojicu igrača Stare dame, De Ligta, Alexa Sandra i Rodriga Betancura. Naravno u zamjenu za Pjanića mogli bi dobiti tek jednog od pomenute Juventusove trojke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.