open-navfaktor-logo
search
Jer principi...
Bećirovića podržala i A-SDA iz koje su poručivali da nikad neće sa "komunjarama" iz SDP-a
- Nismo, znajte, prihvatili koaliciju sa SDP-om, sa bivšim komunjarama i to nećemo učiniti nikada - vikao je sa govornice Rifet Hozanović, jedan od osnivača A-SDA (sadašnji NES).    
23.05.2022. u 17:23
get url
text

VEZANI TEKST - Bećirović je pokušao objasniti da je SDA kriva za Zakon o prebivalištu, za njega je to "velika ubleha"

Bila je to poruka u vrijeme osnivanja A-SDA kada su dotadašnji članovi SDA iz Bosanske krajine izbačeni iz stranke zbog neposluha i odbijanja da u Bihaću formiraju vlast sa SDP-om.

Tako je barem zvanično i formalno stvar predstavljenja javnosti mada je u pozadini priče problem nastao zbog želje grupe koja će kasnije formirati A-SDA da u koaliciju idu sa DNZ-om, tadašnjom strankom ratnog zločinca Fikreta Abdića, a ne sa SDP-om kako je stranačka centrala SDA u Sarajevu tražila. 

Nermin Ogrešević, sadašnji predsjednik A-SDA, stranke koja se ujedinila sa Nezavisnom bosanskohercegovačkom listom (NBL) Ibrahima Hadžibajrića pa postala NES, te Rifet Hozanović i Admir Hadžipašić izbačeni su iz SDA jer su odbili sprovesti odluku donesenu na stranačkim organima.

VEZANI TEKST - Čović proglasio Bećirovića pobjednikom izbora: Vidjet ćete kada dođete u Predsjedništvo

Ubrzo su formirali svoju stranku i poručivali da neće "u koaliciju sa bivšim komunjarama", SDP-om. 

Međutim, nije prošlo mnogo vremena a A-SDA je završila sa SDP-om u vlasti u Unsko-sanskom kantonu te sada već "tradicionalno" podržavaju i SDP-ovog kandidata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Ova stranka je i na prošlim Općim izborima podržavala Denisa Bećirovića (SDP). 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.