open-navfaktor-logo
search
Bh. golman
Begović: Poslije dolaska Prosinečkog i Misimovića upali smo u rupu iz koje se teško izvući
Asmir Begović, golman Bournemoutha, u posljednje vrijeme neopravdano je izostavljan iz fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
15.07.2021. u 20:19
get url
text

Begović veli da se još uvijek nije oprostio od Zmajeva, odnosno nije isključeno da bude dio "dobrog projekta", ako on postoji.

- Sve ostalo je do selektora, direktora, Saveza. Ja ne odlučujem ko će dobiti poziv i ko će igrati. Spreman sam biti tu ako će se raditi na pravi način - izjavio je Begović za Sportske.ba.

Čuvar mreže povratnika u Premiership veli da u Fudbalskom savezu ne postoji komunikacija s igračima.

Begović je u reprezentativnoj karijeri sarađivao s mnogim selektorima.

- Ćiro me je doveo u reprezentaciju, s njim sam radio otprilike tri-četiri mjeseca. Kratko je to vrijeme da bismo imali sad neki odnos. Poslije toga je došao Sušić, pa Baždarević s kojima je saradnja bila baš korektna. To je možda bio jedan od uspješnijih perioda naše reprezentacije jer smo išli na Svjetsko prvenstvo i gotovo uvijek smo bili u igri za to veliko takmičenje - govori Begović i nastavlja:

- Kada je došao Prosinečki, ali i Misimović, sve je to nekako otišlo nizbrdo. Sad smo u nekoj, da tako kažem, rupi iz koje se nije lako izvući. Kao navijač volio bih da krene nabolje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.