open-navfaktor-logo
search
Derbi kola obilježio prekid
Benjamin Tatar heroj Sarajeva: Prvaci BiH pokorili Banja Luku
Fudbaleri Sarajeva slavili su s 2:0 u derbiju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na gostovanju kod banjalučkog Borca.
29.02.2020. u 18:42
get url
text

Heroj pobjede aktuelnih prvaka bio je Benjamin Tatar koji je postigao oba gola za ekipu Vinka Marinovića, no svakako vrijedi pohvaliti i odbrane Vladana Kovačevića, pogovoto iz finiša utakmice.

Susret je počeo u dobrom tempu, a prvi su zaprijetili domaćini. Dalekometni šut Volkova sa preko 30 metara u korner je uspio skrenuti golman Sarajeva, da bi na suprotnoj strani Mladen Lučić odlično intervencijom odbranio pokušaj Tine-Svena Sušića iz slobodnog udarca.

U 21. minuti dobru priliku je imao i Benjamin tatar, ali je Lučić odbranio njegov udarac.

Ipak, Lučić je sreća izdala dvije minute prije kraja prvog dijela. Kada je loše odreagovao poslije udarca Tatara, a lopta je prešla preko gol-linije. Glavni sudjija meča, Vladimir Bjelica, pokazao je na centar.

Nastavak meča obilježio je prekid utakmice iz 53. minute zbog krava na jednom od reflektora, a poslije nešto duže prekida i odlaska fudbalera oba tima u svlačionicu, odlučeno je da će se susreta nastaviti, iako reflektor nije proradio.

Nakon što je susret nastavljen odličnu priliku je u 65. minuti iamo Jukiće, poslije odličnog proigravanja Ahmetovića, ali je šutirao neprecizno.

Ipak, u 72. minuti u pravog heroja večerašnjeg meča promovisao se Tatar koji je pogodio vodstvo Sarajeva od 2:0.

Bilo je prilika do kraja i pred golom gostiju iz Sarajeva, ali je Vladan Kovačević dobro intervenisao u dva navrata, te je Bordo tim na kraju zasluženo stigao do druge pobjede u nastavku prvenstva, a Borcu je nanio prvi ovosezonski poraz na domaćem terenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.