open-navfaktor-logo
search
Pobjeda Ferencvaroša
Bešić i Gojak osvetili se Crvenoj zvezdi
Fudbaleri mađarskog Ferencvaroša pobijedili su Crvenu zvezdu u duelu grupe H Evropske lige.
13.10.2022. u 22:57
get url
text

Mađarski prvak je u Budimpešti slavio sa 2:1 golovima Zachariassena u 23. i Mmaeea u 61. minuti. Za goste je pogodio Mitrović u 55. minuti.

Ferencvaroš se tako osvetio prvaku Srbije za prošlosedmični poraz u Beogradu rezultatom 4:1.

Amer Gojak je zamijenjen u 66. minuti, a Muhamed Bešić je na terenu proveo 81 minuti. Zbog povreda u rosteru nije bilo Adnana Kovačevića i Eldara Ćivića.

U drugom duelu grupe Trabzonspor je razbio Monaco 4:0.

Nakon četiri kola Ferencvaroš i Trabzonspor imaju po devet, Monaco šest, a Crvena zvezda tri boda.

U grupi E je kiparska Omonija bila nadomak senzacije na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda. Crveni vragovi su slomili otpor gostiju u 93. minuti. Pogodio je McTominay.

Do trijumfa, ukupno četvrtog, došao je Real Sociedad. Španski tim je na svom terenu nadigrao Sheriff rezultatom 3:0. Sa 12 bodova ekipa iz Baskije predvodi tabelu, a Manchester United ima tri boda manje.

Dennis Hadžikadunić igrao je cijeli susret Union Berlin - Malme, koji je njemački tim dobio sa 1:0. Radilo se u okršaju grupe D u kojem su ranije remizirali Royale Union i Braga (3:3).

Neočekivano je bodove na Olimpicu prosuo Lazio protiv Sturma. Iako je dva puta vodio, Lazio se na kraju morao zadovoljiti remijem 2:2. Jusufa Gazibegovića nije bilo u timu Sturma zbog crvenog kartona iz prošlog kola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.