open-navfaktor-logo
search
121. ligaški derbi
Bez pobjednika na Koševu: Željo mogao do pobjede u sudijskoj nadoknadi
Zaostali meč devetog kola PLBiH između gradskih rivala Sarajeva i Željezničara završen je bez pobjednika, a rezultat je poslije 90 minuta pred praznim tribinama koševskog stadiona glasio 1:1.
04.11.2020. u 20:22
get url
text

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine dominirali su u prvom dijelu susreta, no prva prava šansa viđena je tek u 32. minuti kada je Sarajevo pogodilo stativu. Šutirao je Krste Velskoski, udarac kapitena Bordo tima skrenuo je Blažević, a lopta je odsjela na stativi Erićevog gola.

VEZANI TEKST - Dvojica navijača Sarajeva željela su po svaku cijenu gledati derbi

U 35. minut Amara Rahmanović je šutirao pored gola, no samo tri minute kasnije veznjak Sarajeva je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi kada je šesti prvenstvenim golom doveo Bordo tim u prednost.

Finiš prvog poluvremena u potpunosti je pripao izabranicima Vinka Marinovića, a da je Haris Handžić bio precizniji pred kraj prvog dijela, Sarajevo je na poluvrijeme moglo otići s većom prednošću od minimalne. Tri dobre prilike Handžić nije uspio realizovati.

U nastavku Željezničar je bio bolji tim, pogotovo ako se poredi s izdanjem tima sa Grbavice iz prvih 45 minuta. Već na startu drugog dijela Amar Osim je napravio drugu izmjenu, na teren je umjesto Mustafe Mujezinovića poslao iskusnog Samira Bekrića, dok je u 31. minuti Petar Bojo zamijenio Mladena Veselinovića.

{$galerijaFotografija}

Dobru igru u drugom poluvremenu Plavi su krunisali u 68. minuti kada je majstorskim golom za izjednačenje pogodio Mehmed Alispahić. Prethodno je Željo imao dobre dvije situacije iz prekida, ali su Štilić i Bekrić pogađali živi zid Sarajeva.

U finišu utakmice Rahmanović je zaprijetio, ali je Aleksandar Kosorić pravovremenim startom izblokirao njegov šut u 85. minuti.

U prvoj minuti sudijske nadoknade Željezničar je mogao pobjede, ali je Vladan Kovačević skinuo šut Ivana Lendrića u situaciji jedan na jedan.

Rezultat se nije mijenjao do kraja meča, pa je Sarajevo nastavilo svoj niz bez poraza, ali i zadržalo četiri boda prednosti u odnosu na gradskog rivala.

derbi1.jpg
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.