Legendarnom Štrausu s Grbavice ostaje titula počasnog predsjednika, ali po novom Statutu, Osim neće moći biti član Odbora za posredovanje i savjetovanje.

Reagirali su i BH Fanaticosi, čije saopćenje prenosimo u cjelosti.

- Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka! Izbacili ste čovjeka koji vam je omogućio te fotelje! A mi nismo od jučer!

- Ivica Osim je i prezime koje je dovoljno samo izgovoriti, a to će automatski donijeti salvu pohvala i aplauza širom svijeta. Po svakoj logici, najveće počasti bi trebale dolaziti iz njegove rodne Bosne i Hercegovine, ali ne - najveće počasti dolaze iz drugih zemalja svijeta, iz dalekog Japana, iz Austrije i mnogih drugih. Sve to zbog njegove karijere, njegovog znanja, njegovog karaktera. Orden Izlazećeg Sunca dobijen od  japanske vlade dovoljno govori. Dovoljno govori i ulica u Grazu koja nosi njegovo ime. Najviše govori njegovo historijsko obraćanje medijima u jeku agresorskih napada na Sarajevo. Mala smo država sa puno heroja i još više izdajnika. Nisu cijenjeni dovoljno i na ovaj način će se potrošiti. Za kraj, nikada ne otpisujte pobjednike - uvijek su tu i neće odustati do posljednjeg daha - poručuju BH Fanaticosi.