open-navfaktor-logo
search
Isplati se ulagati
Bh. klubovi samo mogu sanjati: Koliko je Dinamo zaradio izbacivanjem Tottenhama?
Fudbaleri Dinama priredili su prvorazrednu senzaciju i izborili su plasman u četvrtfinale UEFA Evropske lige.
18.03.2021. u 21:47
get url
text

Nakon što su prije sedam dana u Engleskoj poraženi sa 0:2, večeras su na Maksimiru predvođeni sjajnim Mislavom Oršićem, nakon produžetaka slavili sa 3:0 i tako se plasirali među osam najboljih timova u najmasovnijem evropskom takmičenju.

A uz to i dobro su zaradili. Sama eliminacija tima kojeg predvodi Jose Mourinho donijela im je zaradu od odmilion i po eura.

VEZANI TEKST - Pao i Mourinho: Dinamo srušio Tottenham, Džeko sa Romom u četvrtfinalu

Samo od nastupa u Evropskoj ligi ove sezone Dinamo je zaradio više od 11 miliona eura, a imat će priliku zaraditi još i više ako se plasira među četiri najbolja kluba u ovom takmičenju.

Modri su protutnjali grupnom fazom, sa četiri pobjede i dva remija. Ukupno je osvojio 14 bodova. Kako je svaki bod u grupi vrijedio 190.000 eura, Modri su samo od bodovnog učinka uzeli 2,66 miliona eura.

Još ranije je prvak Hrvatske dobio 3,22 miliona eura zahvaljujući rezultatima u pretkolima te još 2,4 milijuna eura na osnovu evropskih rezultata u posljednjih deset godina. Kako je osvojio grupu, u kasu je "leglo" dodatni milion eura, a sam plasman u nokaut-fazu vrijedio je još pola. Za prolazak Krasnodara u šesnaestini finala dobio je 1,1 milion eura.

Tako je Dinamo u ovoj sezoni zaradio oko 12 miliona eura. Prošle sezone je sjajnim rezultatima u Ligi prvaka hrvatski prvak zaradio oko 30 miliona eura. Ovo je novac o kojem bh. klubovi u Evropi mogu samo sanjati...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.