open-navfaktor-logo
search
Poznati razlozi
Bh. reprezentativcu propao transfer u Partizan, evo i zbog čega
Bh. reprezentativac Gojko Cimirot neće pojačati Partizan u ljetnom prelaznom roku, iako je postojala ogromna želja obje strane da se transfer realizuje.
01.09.2022. u 20:59
get url
text

Cimirot dogovorio sve uslove s crno-belima, kao i sam klub, ali se čekalo da se Standard dogovori sa Club Bruggeom oko transfera Kolumbijca Edera Balante koji bi u klub stigao kao zamjena za Cimirota, piše Telegraf.

VEZANI TEKST - Partizan pregovara s reprezentativcem BiH: "Stiže kapitalno pojačanje, ima i pasoš Srbije"

To se nije dogodilo budući da je Brugge tražio tri miliona eura za svog fudbalera, pa je samim tim Standard odlučio stopirati odlazak svog veznjaka za Beograd.

Međutim, to ne znači da Cimirot neće pojačati Partizan budući da je očekivano da će se to desiti već u januaru.

Reprezentativcu BiH aktuelni ugovor s belgijskim klubom ističe u junu naredne godine, što znači da će već od zime moći slobodno pregovarati s potencijalnim klubovima.

Partizan neće čekati ljeto, već će odmah na zimu dovesti Cimirota, a uz to će platiti manji iznos nego što je to trebalo da se desi ovog ljeta.

Cimirot je rođen u Trebinju, ponikao je u Leotaru, potom prešao u Sarajevo, a kupio ga je grčki PAOK za 1,5 miliona eura.

U Grčkoj se zadržao tri sezone, a potom u milionskom transferu prelazi u Standard, a ugovor s Belgijancima veže ga još jednu sezonu.

Cimirot je za Zmajeve upisao 36 nastupa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.