open-navfaktor-logo
search
Neprihvatljivi uvjeti
BH Telecom potvrdio: Korisnici Moja TV do daljnjeg bez signala Nova BH
Gledateljima Moja TV u ponoć sa srijede na četvrtak ostali su uskraćeni za usluge signala ove TV kuće
16.01.2020. u 09:42
get url
text

BH Telecom je donio odluku da ubuduće ne uvrštava Novu BH u svoju ponudu televizijskih kanala.

Gledateljima Moja TV u ponoć sa srijede na četvrtak ostali su uskraćeni za usluge signala ove TV kuće.  

- Poštovani korisnici Moja TV usluge, obavještavamo Vas da od 16. januara ove godine, zbog neprihvatljivih uvjeta koji su dostavljeni BH Telecomu od strane televizije Nova BH, kao i drugim BH operatorima, TV program Nova BH do daljnjeg neće biti dostupan na Moja TV platformi.

Moja TV raspolaže velikim brojem atraktivnih i raznovrsnih domaćih i stranih TV programa i sadržaja, a kontinuirano radimo i na njihovom daljem obogaćivanju, sa ciljem povećanja Vašeg zadovoljstva. BH Telecom - piše u obavještenju korisnicima usluga Moja TV.

Nova BH, pozivajući se na svoj bogat sadržaj, od početka godine u ugovor o distribuciji svog kanala uvela je taksu od 0,60 eura po korisniku, što operaterima nije bilo prihvatljivo.

Ugovore su ranije raskinuli M:tel i kompanije u njihovom vlasništvu (Logosoft, Blicnet, Telrad net i Elta kabel), te Eronet.

Program Nove BH je dostupan svim građanima Bosne i Hercegovine putem terestrijalne distribucije (zemaljski signal), a u Republici Srpskoj su dostupni i preko Total TV-a.

U Federaciji BiH Nova BH može se pratiti putem Telemacha i drugih manjih operatera.

Korisnici Moja TV, kako sada stoje stvari, bit će uskraćeni za praćenje fudbalske A reprezentacije BiH u baražu za EURO 2020, kao i završnog turnira najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.