open-navfaktor-logo
search
Sjajne vijesti
Bičakčić produžio ugovor sa Hoffenheimom
Hoffenheim je produžio ugovor sa bh. reprezentativcem Erminom Bičakičićem.
23.06.2022. u 16:09
get url
text

Jedan od igrača sa najdužim stažom u ovom bundesligašu potpisao je novi ugovor do 30. juna 2023. godine.

- Erminova popularnost u klubu i među navijačima govori sama za sebe i rezultat je teškog, poštenog i lojalnog rada na terenu i van njega - rekao je direktor kluba Alexander Rosen, te dodao:

- Zbog teške povrede koljena, patio je više od godinu dana uz veliku neizvjesnost. Ali on se izborio za povratak pred kraj prošle sezone. Podrazumijeva se da smo ga uvijek podržavali tokom ovog vremena i da ćemo nastaviti da ga pratimo na njegovom putu do njegove stare snage - dodao je Rosen.

- U brzom svijetu fudbala, tako duga saradnja je nešto posebno. Zajedno smo iskusili mnogo toga, zajedno smo prošli kroz uspone i padove. Također bih želio da istaknem svoju povezanost sa navijačima i njihovu zahvalnost. Podrška koju ja lično uživam ovdje, posebno u proteklih nekoliko mjeseci i sedmica, je izuzetna - izjavio je Bičakčić nakon potpisa ugovora.

Nakon povrede ligamenata koljena na utakmici protiv Bayerna 17. septembra 2020. godine, odnosno početkom prošle sezone prognoziralo se da će Bičakčićev oporavak trajati od šest do devet mjeseci, ali povratak se odužio na više od 19 mjeseci. Iskusni defanzivac se u maju konačno vratio poslije 594 dana pauze i zagrao u posljednjoj utakmici sezone u Bundesligi protiv Borussia M'Gladbach.

Ova vijest će obradovati bh. navijače i selektora Ivayla Peteva koji je bio u kontaktu s Erminom prije junskih mečeva u Ligi nacija, tako da bi smo iskusnog defanizivca uskoro mogli ponovo gledati u dresu Zmajeva.

U dresu reprezentacije BiH Bičakčić je do sada odigrao 35 mečeva i postigao tri gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.