Sa tri pobjede i isto toliko poraza, Zmajevi su u narednu rundu prenijeli devet bodova. BiH će u nastavku kvalifikacija igrati u grupi K, gdje se nalaze još Francuska, Litvanija, Crna Gora, Češka i Mađarska.

S obzirom na to da su bili zajedno u grupi, bh. košarkaši u drugom krugu neće igrati s Litvanijom i Češkom.

Tim Adisa Bećiragića odigrat će ukupno šest utakmica, po dvije sa Francuskom, Crnom Gorom i Mađarskom.

VEZANI TEKST - Bećiragić stao u odbranu Zmaja: Drži ekipu na leđima, čast mi je raditi s njim, svaki bi ga selektor poželio
 

U srijedu 24. augusta BiH gostuje Crnoj Gori, a u subotu 27. augusta Zmajevi dočekuju Francusku.

Postoji mogućnost da se Zmajevima u ovom prozoru, koji će biti i svojevrsna priprema za predstojeći Eurobasket, pridruži i najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

- Jusuf se itekako raduje nastupu na EP, čak i eventualnom igranju za reprezentaciju u augustu, ako se plasiramo u drugu fazu kvalifikacija za SP. Njegova želja zaista nije upitna, ali je situacija takva da početkom jula mora biti u Americi. Sam je konstatovao da nakon toga neće biti nikakvih prepreka da bude na raspolaganju reprezentaciji - rekao je, između ostalog, krajem maja generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Bh. tim od 1. septembra čekaju utakmice Evropskog prvenstva.

Potom će u 11. novembra naši košarkaši na domaćem parketu ugostiti Mađarsku, a tri dana poslije gostovati kod Francuske.

Kvalifikacije će biti okončane u februaru 2023. godine, a Zmajeve očekuju mečevi s Crnom Gorom (23. februar) i Mađarskom (26. februar).

Na Mundobasket plasirat će se tri prvoplasirane reprezentacije iz grupe.

Trenutno Francuska i Litvanija imamju po 11, Crna Gora 10, a BiH, Češka i Mađarska po devet bodova.

Domaćini Svjetskog prvenstva 2023. godine su Indonezija, Japan i Filipni. Takmičenje će se igrati od 25. augusta do 10. septembra.

Tabela grupe K