open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Bilbija odlučio gradski derbi, Zrinjski se pobjedom nad Veležom približio lideru
Zaostali susret drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između ljutih gradskih rivala, Zrinjskog i Veleža, pripao je domaćem sastavu s 2:1, kojem je ovo peta ovosezonska pobjeda.
15.09.2021. u 18:56
get url
text

Već u drugoj minuti moglo je biti 0:1 za goste. Dobar ubačaj Đanija Salčina s lijeve strane zahvatio je Nemanja Anđušić, no njegov šut je otišao tik pored lijeve stative Luke Kukića.

Dragan Juranović je uzvratio u 10. minuti, no njegov šut nije bio opasan za Slavišu Bogdanovića, koji je lako uhvatio loptu poslije šuta fudbalera Zrinjskog.

U 25. minuti Anđušić je opet bio u dobroj situaciji, no traljav šut je upropastio dobru akciju ekipe Feđe Dudića.

VEZANI TEKST - TOK UTAKMICE / Zrinjski - Velež 2:1

Dvije minute kasnije povrijedio se Brandao, koji je zbog povrede motao napustiti igru, a zamijenio ga je Demir Peco.

U međuvremenu je Nemanja Bilbija oprobao svoj šut iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola.

U 33. minuti potvrdilo se ono što od početka ove sezone govori trener Veleža, problem sa prekidima. Slobodan Jakovljević je poslije prekida bio najviši u skoku i pogodio za vodstvo Zrinjskog.

Velež je u nekoliko navrata u prvom poluvremenu gradskog rivala počastio s prekršajima u zoni šuta, no na sreću Rođenih domaći fudbaleri danas nisu bili šuterski raspoloženi.

Minut prije kraja prvog poluvremena Dženan Zajmović je šokirao domaćine kada je pogodio za izjednačenje. Golu za 1:1 prethodio je centaršut Harisa Ovčine, a velikom greškom golman Kukić je "počastio" napadača Veleža koji je bez problema pogodio za izjednačenje.

Start drugog dijela donio je dvostruku izmjenu u sastavu Veleža. Dudić je na teren umjestoEde Vehabovića i Alena Dejanovića poslao Omara Pršena i Obrena Svijanovića.

{$galerijaFotografija}

Prvi dio s izuzetkom prekida i nije obilovao s velikim prilikama, a drugi dio nije bio ništa bolji po tom pitanju.

Bilbija je u 65. minuti imao još jednu odličnu poziciju da iz slobodnjaka ugrozi gol domaćina, ali je pogodio živi zid.

U 68. minuti Anđušić je nakratko izgubio svijest poslije duela sa rezervistom Zrinjskog Damirom Zlomislićem. Intervencija Jakovljevića je bila pravovremena, pa se fudbaler Veleža pridigao, no nije bio u mogućnosti nastaviti susret.

Preostalih 20-ak minuta skoro da nije donijelo ništa zanimljivo publici na stadionu Pod Bijelim brijegom, koja je ostala uskraćena za prave šanse u drugom poluvremenu.

Prilično loše drugo poluvrijeme bilo je zanimljivo tek pred sami kraj. Četiri minuta prije završetka susreta Nemanja Bilbija, kapiten Zrinjskog, bacio je u trans domaće navijače kada je četvrtim ovosezonskim golom donio petu pobjedu Plemićima.

Ovim trijumfom Zrinjski je zaostatak za vodećim Tuzla Cityjem smanjio na samo jedan bod, iako Tuzlaci imaju utakmicu manje. Velež je ostao peti sa 11 bodova.

U narednom kolu fudbaleri Zrinjskog igraju protiv Rudara iz Prijedora, dok će Velež začiniti proslavu 100. rođendana FK Željezničar na stadionu Grbavica.

Zrinjski - Velež 15.09.2021.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.