Bilić dobio otkaz u West Hamu, koliko je realno da preuzme Zmajeve?

Objavljeno: 06.11.17 u 13:53

Slaven Bilić više nije trener West Hama. Ovu informaciju objavio je londonski klub, na čijoj klupi je bivši hrvatski selektor bio od 2015. godine.

Nerealno je očekivati da Bilić sjedne na klupu BiH
Nerealno je očekivati da Bilić sjedne na klupu BiH

Ove sezone West Ham igra ispod očekivanja, a kap koja je prelila čašu bio je težak poraz od Liverpoola (1:4). Nakon 11 odigranih kola londonski klub je u zoni ispadanja sa samo devet osvojenih bodova i tek dvije ostvarene pobjede.

- Predsjednik i Uprava zahvaljuju se Biliću i njegovom timu za protekle dvije i po godine. Promjena je potrebna kako bi se krenulo naprijed pozitivno i u skladu s klupskim ambicijama - objavio je West Ham.

Britanski mediji javljaju da će Bilić dobiti oko dva miliona funti, budući da je imao ugovor do kraja sezone.

Odmah nakon vijesti da je Bilić bivši u West Hamu počele su spekulacije pojedinih bh. medija da bi ovaj stručnjak mogao preuzeti fudbalsku A reprezentaciju BiH. No, pitanje je koliko je to realno. Ustvari, to je suludo i pomisliti, s obzirom na to da mu je godišnja plaća na klupi engleskog kluba iznosila oko tri miliona eura.

U prijevodu, to je nešto manje od pet miliona KM po sezoni, dok bi kao selektor Zmajeva zarađivao 360.000 KM godišnje (plaća novom selektoru neće biti veća od 30.000 KM).  

Stoga, već sada možemo konstatovati da je Bilić u startu "kandidat koji je odbio" Zmajeve...