open-navfaktor-logo
search
Jedan kandidat
Bira se predsjednik KO SDP, ko zbog neplaćanja članarine neće moći glasati?
Za danas je zakazana Konvencija SDP-a BiH Sarajevo na kojoj će biti izabran predsjednik Kantonalne organizacije.
30.07.2021. u 21:05
get url
text

Adnan Šteta, ministar saobraćaja KS najavio je kandidaturu za ovu stranačku funkciju i to danas na Facebooku, a kako saznajemo Šteta će navodno biti jedini kandidat.

Predsjedništvo SDP-a BiH početkom ove godine donijelo je odluku o raspuštanju Kantonalne organizacije nakon što je Damir Mašić podnio ostavku na mjesto šefa Kantonalnog odbora.

Nakon raspuštanja Kantonalne organizacije, formirano je Povjereništvo u KO SDP Sarajevo, na čije je čelo odlukom Predsjedništva stranke imenovan Adnan Šteta.

Također je imenovano i osam članova Povjereništva, a to su: Jasna Duraković, Benjamina Londrc, Saša Magazinović, Damir Mašić, Irfan Čengić, Adnan Korić, Arijana Huseinović-Ajanović i Kenan Magoda.

Prema tvrdnjama naših izvora iz SDP-a, pravo na glasanje i učešće u Konvenciji neće imati članovi Povjereništva Saša Magazinović i Damir Mašić, ali i Igor Stojanović i Segmedina Srna-Bajramović koji ne čine Povjereništvo. Razlog toga su navodno neizmirena dugovanja, odnosno članarine prema stranci.

Pokušali smo kontaktirati neke od navedenih, ali odgovor nismo dobili.

Konvencija bi se trebala održati u jednom od hotela u Sarajevu, a satnica nije poznata, s obzirom na to da je informaciju o sutrašnjoj konvenciji objavio samo Adnan Šteta, dok se stranka zvanično nije oglasila.  

Proteklih dana nije bilo nikakve javne, a po svoj prilici ni unutarstranačke kampanje za izbor predsjednik KO SDP-a Sarajevo. Prošli put kada su kandidati bili Damir Mašić i Irfan Čengić, sve je "prštalo" od najava i prezentiranja programa kandidata. Ovog puta izbori u KO SDP Sarajevo obavijeni su velom tajni. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.