open-navfaktor-logo
search
Ukupno 93.650 KM
Bivši ministar Garibija budžetskim novcem častio SDP-ovce i za "premještanje stolica i prijem gostiju"
Malik Garibija, bivši ministar za rad socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, je za plaće po ugovorima o djelu tokom 2019. godine iz budžeta Ministarstva isplatio 93.650 maraka, ne računajući uplaćene doprinose i poreze.
17.09.2020. u 17:23
get url
text

Bilo je tu posla i za neke SDP-ove članove poput Dine Nikšića, člana SDP Stari Grad, koji je mjesečno potpisivao ugovore sa Ministarstvom i to na iznose od po 1.000 KM za operativne poslove, organizacionu podršku aktivnostima na pripremi i izradi socijalne karte.

Na platnom spisku našao se i Adi Kasumović, član Glavnog odbora SDP-a koji je bio zadužen za poslove vizualizacije i tehničke obrade projekta mapiranja prava i usluga u Ministarstva. I Kasumović je potpisao više ugovora u iznosima od po 850 maraka.

Članica Nadzornog odbora SDP-a Ajla Mrnjavac je također potpisala ugovor o djelu sa SDP-ovim ministrom Garibijom, kao i Irma Efendić Adžajlić, njegova kolegica sa Političke akademije koju su zajedno pohađali 2017. godine.

{$galerijaFotografija}

Ministar Garibija je i za razmještanje stolica za potrebe prezentacija angažirao svog stranačkog kolegu, predsjednika Foruma mladih SDP Vogošća Armina Hebiba, koji je za taj angažman naplatio 100 KM, a za isti opis posla 100 maraka dobio je i potpredsjednik Foruma mladih SDP-a BiH Stari Grad Vedad Selimbegović.

Stotinu maraka isplaćeno je i Mireli Kereš, članici Izvršnog odbora SDP Ilidža, za posao prijema gostiju i registracije, te upućivanja gostiju na njihovo mjesto tokom prezentacije.  

Za superviziju popunjenih upitnika na projektu Socijalna mapa KS ministar Garibija angažirao je svoju stranačku kolegicu, potpredsjednicu Foruma mladih Ilidža Aminu Zilić. Zilić je za taj angažman plaćeno 300 maraka.

{$galerijaFotografija}

I SDP-ov kandidat za Općinsko vijeće Vogošća Haris Poračanin naplatio je iz budžeta 800 maraka na ime analize i provjere unesenih podataka i provjera rezultata dobijenih u okviru Jedinstvenog registra socijalnih naknada.

VEZANI TEKST - Konakovićev ministar Haris Bašić svojim NiP-ovcima iz budžeta isplatio blizu 45 hiljada KM

Hebib i Selimbegović - SDP
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.