Bivši selektor BiH najzaslužniji za preporod Dinamovog fudbalera?

Objavljeno: 10.08.17 u 18:18

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić prošlog proljeća u Alanyasporu trenirao je Čileanaca Juniora Fernandesa koji se sa osudbe iz turskog superligaša u Dinamo vratio totalno preporođen.

Sušić je želio otkupiti Čileanca, ali je bio preskup za Alanyaspor FOTO: EPA
Sušić je želio otkupiti Čileanca, ali je bio preskup za Alanyaspor FOTO: EPA

Sportske novosti smatraju da je upravo popularni Pape jedan od najzaslužniji za to što Fernandes igra u sjajnoj formi na startu nove sezone.

- Ne znam, ja ne mogu reći da sam s njim imao nekih problema, da sam mu nešto puno morao objašnjavati. Znate i da ne zna baš jezik, pa i nismo nešto previše razgovarali, izvan samog fudbala i igre. Od prvog sam dana vidio o kakvom je igraču riječ, iskreno, mene je stvarno začudilo što ga je Dinamo uopće dao na posudbu - rekao nam je Sušić za Sportske novosti.

Bivši selektor Zmajeva do zadnjeg trena želio zadržati Fernandesa.

- Htio sam da ga otkupimo, ali klub nije mogao platiti koliko je Dinamo tražio. Čak i nedavno, kad sam vidio da je teško pronaći adekvatnu zamjenu, ponovno sam kazao ljudima u klubu da pokušaju nešto učiniti, ali tada smo dobili informaciju da Junior više nije na prodaju. Nama će nedostajati, stvarno je dobar igrač - kazao se Pape.