VEZANI TEKST - Dinamo ga otjerao, a sada ga Vico Zeljković i Misimović dovode za selektora Zmajeva?

Kako su objavili svi mediji u našoj zemlji Petev je stigao u našu zemlju i imao je sastanak sa Vicom Zeljkovićem i Zvjezdanom Misimovićem.

A ko je zapravio Petev?

Kao što smo već pisali bio je trener Dinama i nije se proslavio na Maksimiru. Naime, jedini je Dinamov trener koji u zadnjih 15 godina koji nije uspio osvojiti nijedan trofej s najbogatijim hrvatskim klubom. Logično, odmah je smijenjen i bukvalno otjeran iz kluba.

No, to je ništa u odnosu na blamažu koju je doživio u Sofiji. Jedan je od rijetkih trenera, ako ne i jedini, čiji je angažman u nekom klubu trajao samo jedan dan.

Levski iz Sofije ga je angažovao 8. oktobra 2013. godine što se nije svidjelo navijačima (zbog njegovih ranijih izjava), pa su upali na konferenciju za novinare, na kojoj je bilo njegovo predstavljanje. Skinuli su mu klupsku opremu i otjerali ga iz prostorije. Dan kasnije Petev je podnio ostavku.

Pogledajte neslavnu epizodu potencijalnog selektora Zmajeva, s kojim su pregovarali Vico Zeljković, budući predsjednik FSBiH i Zvjezdan Misimović, savjetnik Izvršnog odbora FSBiH za sportska pitanja.