Iz stana je, prema pisanjima ovih medija, nepoznata osoba ukrala telefon i laptop Monike Mijić. 

Isti mediji su, pozivajući se na svoje "provjerene izvore", ustvrdili da se sve to dovodi u vezu sa "određenim paravobavještajnim djelovanjem nepoznatih osoba".

Nedugo nakon što su mediji objavili ove informacije, oglasili su se i iz Tužilaštva BiH, saopćivši da su "formirali predmet nakon zaprimljene informacije da su nepoznati počinitelji tokom jučerašnjeg dana provalili u stan u Sarajevu koji koristi članica Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH, Monika Mijić i tom prilikom otuđili, između ostalog i predmete koji se mogu dovesti u vezu sa aktualnim dešavanjima u VSTV-u".

- U cilju provjere navedenog, Tužilaštvo BiH će provesti neophodne istražne radnje u suradnji sa nadležnim policijskim agencijama i drugim državnim organima - naveli su u saopćenju. 

 

 

Kako se čini, iz Tužilaštva se nisu baš potrudili da provjere da li se provala uopće desila, tako što bi, naprimjer, pozvali Moniku Mijić. 

Mi jesmo. Mijić se uredno javila na telefon i kazala nam kako joj "uopće nije provaljeno u stan".

- Evo upravo sam se javila na taj telefon što mi je "ukraden". To je čista laž. Niko me nije kontaktirao ni pitao da li je to tačno. U šoku sam - kazala je Mijić za Faktor.

Na našu konstataciju da je Tužilaštvo saopćilo da su "formirali predmet" i da "vrše provjere", kazala je kako "ne može da vjeruje šta se dešava". 

- Pa valjda bi prvo mene trebali kontaktirati i pitati da li je to tačno. To je neka konstrukcija, neki spin, ne mogu da vjerujem, vjerujte da me strah hvata - kazala je Mijić, te dodala da će kontaktirati VSTV da vidi šta se dešava. 

Dodala je da je jedina provala za koju zna provala u stan njenog prijatelja, u kojem ona nije bila "sigurno godinu", te da je to prijavljeno MUP-u prije par sati.