open-navfaktor-logo
search
Juve (ne)realna opcija
Bomba iz Italije: Real i Barcelona zainteresovani za Edina Džeku, ali...
Pobjeda Rome protiv Spezije ojačala je poziciju trenera Paula Fonsece i oslabila Edina Džeku, koji se čini sve udaljenijim od Rima.
25.01.2021. u 09:34
get url
text

Bh. napadač "raskinuo" je s portugalskim trenerom i traži novu ekipa, pa glavnim gradom Italije počinju kružiti glasine o mogućim razmjenama u kojima bi Dijamant mogao završiti.

Il Messaggero piše kako je Dijamant ponuđen Real Madridu i Barceloni, a isti izvor tvrdi da su španski velikani zainteresovani za Dijamanta. Ali... Postoji "ali", koje u startu koči posao. Mariano Diaz, napadač Reala, u startu je odbio odlazak u Romu, dok je trener Katalonaca zainteresovan za našeg golgetara, ali izbor predsjednika i finansijska kriza na Nou Campu koče posao...

Isti izvor navodi da je Dijamant ponuđen i Manchester Cityju, te Evertonu. A što se tiče Italije, u posao se uključio i Juventus.

- Posljednje glasine vode direktno do Juventusa, a u razmjenu bi bio uključen Federico Bernardeschi - piše SportMediaset.

Obojica igrača, iz jednog ili drugog razloga, nisu zadovoljni u svojim klubovima, ali ostavljajući po strani taktičke razloge, prvo je potrebno razmotriti one ekonomske.

Prvobitno se pričalo o razmjeni Roma - Inter u koju bi bili uključeno Džeko i Christian Eriksen. Međutim, to je, po svemu sudeći, propalo jer vlasnici Intera žele srezati troškove, a obojica igrača imaju ista primanja - 7,5 miliona eura godišnje.

U slučaju posla Rome i Juventusa treba naglasiti da obojici igrača ugovori istječu 2022. godine, ali su im plaće različite: Džeko, koji će u martu napuniti 35 godina, zarađuje 7,5 miliona po sezoni, protiv Bernardeschijeva četiri miliona (27 godina). Uz to, Roma je završila posao oko povratka El Shaarawyja, pa bi joj možda trebao napadač više od krilnog napadača.

- Ukratko, pregovori se kreću uzlaznom putanjom, a tek smo na početku posljednje sedmice prijelaznog roka - piše SportMediaset.

Na kraju, treba naglasiti kako mediji u Italiji navode kako nije isključeno da dođe do pomirenja između Fonsece i Džeke, te da Dijamant ostane u Romi. Na tome radi Tiago Pinto, generalni direktor Rome.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.