Odlukom Skupštine SFK 2000 Sarajevo, te uz upute i koordinaciju s Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, kao organizacijom koja upravlja takmičenjem u bh. fudbalu, grb SFK 2000 Sarajevo krasit će šampionska zvjezdica.

- Zvjezdica na grbovima fudbalskih klubova simbolizuje brojku osvojenih trofeja u domaćim takmičenjima, a SFK 2000 Sarajevo je u svojoj historiji do sada osvojio čak 17 titula prvakinja BiH. S obzirom na to da klub u narednoj kalendarskoj godini slavi 20 godina svog postojanja, apliciranje šampionske "zvjezdice" na grbu kluba svojevrstan je početak proslave nadolazećeg jubileja, te je jedna od planiranih aktivnosti kako bi se proslavio klupski rođendan.

U narednim godinama, trenerica Samira Hurem sa svojim izabranicama dostići će, vjerujemo, i brojku od 20 šampionskih trofeja u Premijer ligi BiH za žene, što će klubu omogućiti i drugu zvjezdicu - saopćeno je iz SFK 2000.

Bordo dame se nalaze na popisu 25 najboljih ženskih fudbalskih klubova u Evropi, a klub s velikim ambicijama i jasnim planom razvoja dočekuje predstojeći period.