open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Borenović i Šarović podržali odluku CIK-a, Dodik najavio tužbu
Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine naredila je Glavnom centru za brojanje otvaranje vreća i ponovno brojanje glasačkih listića na svim biračkim mjestima u entitetu Republika Srpska za nivo predsjednika i potpredsjednika RS-a, uslijedile su prve reakcije.
10.10.2022. u 15:41
get url
text

- Sasvim logična i opravdana odluka Centralne izborne komisije BiH da se zbog brojnih izbornih neregularnosti u Glavnom centru za brojanje ponovo prebroje glasovi za predsjednika Republike Srpske. Prvi, veliki i važan institucionalni korak u borbi za istinu i vladavinu prava!!! - napisao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović na Twitteru.

Također, ovu odluku je pozdravio i predsjednik SDS-a Mirko Šarović te poručuje da je istom data šansa pravdi i uvažen zahtjev javnosti da se reaguje i da se preispitaju brojne nepravilnosti uočene tokom izbornog procesa.

VEZANI TEKST - Naređeno ponovno brojanje svih glasova za predsjednika i potpredsjednike RS-a

- Raspakivanje vreća je početak raspakivanja mnogo čega kada su u pitanju opšti izbori. Vjerujem da će se ovaj proces završiti brzo i da će dati stvarnu sliku izbornih rezultata na svim nivoima - istakao je Šarović.

Nakon njega oglasio se i Milorad Dodik koji je najavio da će tužiti Centralnu izbornu komisiju BiH.

- CIK BiH odlukom o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske ne poštuje zakon - kazao je Dodik za RTRS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.