open-navfaktor-logo
search
Povratak Bundeslige
Borussija zgazila mrskog rivala i primakla se Bayernu, prvjenac Ibiševića u 2020. godini
Poslije dva mjeseca pauze uzrokovane novim koronavirusom, nastavljena je sezona u njemačkoj Bundesligi.
16.05.2020. u 17:25
get url
text

Čini se da je odmor itekako godio Vedadu Ibiševiću, bivšem fudbalskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine, koji se promjenom trenera vratio u početnu postavu Herthe, a odmah se odužio pogotkom u pobjedi berlinske Stare dame na gostovanju kod Hoffenheima sa 3:0.

Popularni Vedo je postigao drugi gol na meču u 60. minuti. Proslijedio je glavom loptu u mrežu Hoffenheima poslije sjajnog centaršuta Mittelstadta sa lijeve strane.

Dvije minute ranije Hertha je povela zahvlajujući autogolu Akpogume, a konačan ishod meča postavio je Cunha u 74. minuti.

Za Ibiševića, koji je igrao do 79. minute, ovo je bio četvrti gol ove sezone u Bundesligi, a prvi nakon 4. oktobra prošle godine, kada je zatresao mrežu Dusseldorfa.

Ermin Bičakčić nije ulazi u igru u ekipi Hoffenheima.

U rurskom derbiju na Westfalenu Borussija Dortmund je pregazila mrskog rivala Schalke sa 4:0. Golove su postigli Haaland (29'), Guerreiro (45', 63'), Hazard (48').

Borussija je ovom pobjedom prišla Bayernu na bod na zaostatka.

Wolfsburg je slavio u gostima kod Augsburga sa 2:1, dok je Freiburg izvukao bod na gostovanju kod Leipziga (1:1). Mreže su mirovale u duelu Dusseldorfa i Paderborna.

U Njemačkoj se utakmice igraju bez publike. Na stadionima može da bude maksimalno 300 ljudi, uključujući službena lica. Fudbalerima je preporučeno da nema rukovanja, grljenja prilikom proslave gola, također ni pljuvanja, a nema ni uobičajene timske fotografije prije utakmice. Svi rezervni igrači nose maske, između njih je jedno mjesto slobodno, a socijalnu distancu od metar i po poštuju i treneri.

Zahvaljujući promjeni pravila u Bundesligi je dopušteno po pet izmjena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.