open-navfaktor-logo
search
Studenti u krizi
Bosna zaustavila aktivnosti, za "spas" potrebno minimalno 250.000 KM
Košarkaši Bosne Royal zaustavili su sve aktivnosti, zbog katastrofalne finansijske situacije u klubu.
03.11.2021. u 19:34
get url
text

Zbog toga je odgođena utakmica 4. kola Prvenstva BiH koju su Studenti trebali igrati sutra protiv banjalučkog Borca.

- Nismo u štrajku, nego smo jednostavno zaustavili sve aktivnosti. Da vidimo gdje smo i šta smo, odnosno kako ćemo dalje - kazao je za Faktor Almir Bradić, predsjednik KK Bosna Royal, dodavši:

- Zbog cirkusa oko starta Prvenstva BiH, zbog toga što nismo znali igra li se ili se ne igra, koliko ćemo imati domaćih utakmica..., izgubili smo dva dva vrijedna spozora. I ja sam se osjećam odgovornim i podržavam momke, ali i sve koji su angažovani u klubu, a koji su se odlučili na ovaj korak.

Bradić je naglasio da će utakmica protiv Borca koja je bila na rasporedu sutra prolongirana za kraj ovog mjeseca.

- Zaista se zahvaljujem Banjalučanima koji su imali razmijevanja i izašli nam u susret da utakmicu prolongiramo za 24. novembar - napominje Bradić.

Prvi čovjek Studenata otkrio je koliko je novca potrebno za "spas", odnosno "injekciju" koja bi "oživjela" nekadašnjeg prvaka Evrope.

VEZANI TEKST - Hronologija propasti: Ko je uništio KK Bosna i hoće li neko odgovarati?

- Ispod 250.000 KM iluzorno je pričati. Međutim, umoran sam od stalnih priča o privremenim injekcijama. Potrebno je pronaći stalno rješenje. Nešto kao što radi Tuzla sa Slobodom, koja je uvrštena u budžet i nema problema s kakvim se mi susrećemo - ističe Bradić, dodavši:

- Nazire se rješenje i za nas. Pominju se Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Centar, ali treba to dočekati...

Za kraj, najavio je kako vjeruje da će ekipa Bosne putovati u Zenicu na me č protiv Čelika koji je na rasporedu sredinom mjeseca (14/15. novembra).

- Nadam se da nećemo morati moliti Zeničane da odgodimo utakmicu i protiv njih. Nadam se da će problemi biti riješeni, ali isto tako razumijem i našu djecu u klubu koji neće u potpunosti obustaviti rad, ali moraju biti i plaćeni za ono što rade - zaključio je Bradić.

Bosna Royal nakon tri odigrana meča u Prvenstvu BiH imaju omjer od jedne pobjede i dva poraza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.