open-navfaktor-logo
search
Selektor zadovoljan
Bosnić: Motivirani smo, želimo dobiti svaki meč i ispuniti još jedan san
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić kazao je  nakon pobjede Zmajeva nad Češkom rezultatom 97:90 da bh. tim, možda, još uvijek nije navikao igrati publikom.
26.11.2021. u 22:15
get url
text

- Sjajna utakmica. Na kraju smo pobijedili i to smo zaslužili. Još uvijek se osjeća da nismo navikli igrati pred našom publikom. Ako se sjećate utakmice u Tuzli prije dvije godine. Dvije godine smo igrali bez publike. Velike su emocije - rekao je Bosnić poslije trijumfa na startu kvalifikacija za SP.

VEZANI TEKST - Musa: Savršen osjećaj, svaki put sam ponosan kad obučem dres BiH
 

Zmajevi su bili u deficitu nakon prvog poluvremena, ponajviše zahvaljujući češkom šutu za tri poena, ali treća dionica koju je bh. tim dobio 31:11 prelomila je meč.

- Sjajna reakcija, poslije poluvremena, dobrog razgovora. Vidi se da momci hoće. Rekao sam prije utakmice da možemo da pobijedimo. Jako bitna utakmica za nas, da nastavimo da se borimo, da bude možda još jedan naš san, da možda idemo na Svjetsko prvenstvo. Motivirano smo i hoćemo da dobijemo svaki meč - poručio je Bosnić u razgovoru za Sport klub.

Košarkaška reprezentacija BiH pod Bosnićevim vodstvom ranije je izborila plasman na Eurobasket koji se igra naredne godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.