Alija Braco Hadžiosmanović ponovo je u elementu. Jedan od najpoznatijih trenera na ovim prostorima, koji sjedi na klupi Vrbanjuše, ponovo je napravio show.

Iako njegova ekipa ove sezone ne bilježi dobre rezultate u Kantonalnoj ligi KS - grupa B, Braco se pobrinuo da atmosfera u svlačionici bude na nivou. Potvrđuje to i video koji je objavio Hadžiosmanović na svom Facebook profilu.

Prije objašnjenja taktičkim zamisli svoje izabranike je upoznao sa mjestom Župča, a potom, je održao predavanja iz lijepog ponašanja.

- Današnji kapiten će biti naš dugogodišnji igrač kojeg izuzetno cijenim Sarvan (Nihad, op.a), pa zato te molim Japalak (Kenan) skini tu traku i daj je gospodinu Sarvanu - kazao je Hadžiosmanović, što se nije svidjelo Japalaku, koji je u šaljivom tonu odgovorio:

- Pa neću ja onda ni igrati šefe. Ako će Sarvan biti kapiten ja ni ne igram onda.

Braco je pred sami izlazak na teren igračima poručio da igraju svi za jednog, jedan za sve.

- Momci, mi ovaj fudbal igramo za sudije i delegate. Meni je drago što sam vam dao za gorivo. Kome još trebam dati? Kerimu i Sarvanu? I ja sam tu svoje ispoštovao - kazao je Braco, a video završava tako što Braco uči Subhaneke.

Vrbanjuša je poražena u Župči sa 0:1, a strijelac za domaće bio je Ermin Hadžo.