VEZANI TEKST - Lendo: Sastanak je u petak u 10 sati, u protivnom dogovora nema

Radi se o sastanku koji je sazvao Lendo prošle sedmice s ciljem da se njih troje pokušaju dogovoriti o rukovodstvu Federacije BiH i budućoj vladi FBiH.

- Predviđeno je da se nas troje dogovorimo o rukovodstvu i ja očekujem da ćemo mi u 10 sati da se dogovorimo. Prema tome, nema potrebe da ja idem na sastanak u 11, ako će sastanak biti u 10 sati. Ako ne bude sastanka u 10 sati, onda nema sastanka ni u 11 sati. Ne možemo da pravimo sastanak u okviru Parlamenta, predviđeno je da se nas troje sami dogovorimo i ne vidim razlog zašto mi to ne bi dogovorili u 10 sati - kazao je Lendo prije tri dana. 

Sastanak u 11 sati sazvalo je rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH a nako što su Bradara i Stojanović mimo procedura sami pokušali napraviti izbor rukovodstva FBiH na način da Bradara obavlja funkciju predsjednice FBiH, a njih dvojica potpredsjednika. Nakon što je bilo očigledno da se time krši Ustav i zakoni, Bradara i Stojanović su ponovo pisali Parlamentu FBiH i tražili da Parlament odluči o funkcijama. Rukovodstvo zastupničkog doma je tada sazvalo sastanak za danas za 11 sati.